Ontdek het sporten Amsterdam

Ben jij op zoek naar jouw sportieve zelf? Ontdek het sporten bij sporten Amsterdam. Als je een beginner bent of een ervaren sporter, je kunt altijd terecht. Daag jezelf uit om tot het uiterste te gaan en sport samen met je vrienden of vriendinnen.

Wat is bootcamp?

Het bootcamp komt oorspronkelijk uit het Amerikaanse leger. Het is daar een middel om soldaten voor te bereiden op zware taken die kunnen komen. Nu is een bootcamp toegankelijk voor iedereen, het niveau dat je hebt maakt niet uit. Bij bootcamp Haarlem wordt een bootcamptraining goed gegeven. Er wordt aandacht gegeven aan het hele lichaam, het is dan dus eigenlijk een full body workout. Het is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Een training bestaat meestal uit hardlopen, intervaltraining en specifieke fitnessoefeningen. Dit wordt vaak in de buitenlucht uitgevoerd. Zo kan het uitgeoefend worden zonder dat je apparaten ervoor nodig hebt. Dit hadden ze namelijk in het leger ook niet. Ze gebruiken onderdelen vanuit de natuur. Zoals Bankjes, palen, boomstronken, tafel en nog veel meer dingen die je buiten kunt vinden. Als je een bootcamp training wilt volgen kun je het beste op zoek gaan naar een gecertificeerde en ervaren trainer. Tegenwoordig is er keuze genoeg in bootcampclubs. Je kunt ook vaak samen met je vrienden hier aan mee doen.

voordelen van bootcamp?

Een bootcamp Haarlem is een full body workout en het is overal goed voor. Het grootste voordeel van een bootcamp is dat je het overal kunt doen, dus ook bij sporten Amsterdam. Je hebt namelijk geen apparaten nodig om te kunnen bootcampen. Je gebruikt onderdelen vanuit de natuur zoals een bankje of boomstam. Ook verbrand je veel calorieën, omdat je continu bezig bent met rennen en over dingen klimmen. Ook is een bootcamp voor iedereen. Of je nou een beginnende sporter bent of een ervaren, je kunt altijd wel een uitdaging vinden en actief bezig zijn. Je kunt dit ook altijd samen met anderen doen. Op deze manier kun je elkaar aanmoedigen, zodat je beter kunt doorzetten. Je verlegt ook je grenzen door zo bezig te zijn en het is ook nooit hetzelfde. Hierdoor is het ook allemaal stressverlagend. 

Is bootcamp duur?

Bootcamp kan duur zijn maar dat hoeft niet. Als je het onder begeleiding gaat doen en in een groep zul je er rond de 30 en 45 euro voor moeten betalen per maand. Dat valt nog wel mee, want dat zou rond de 7 euro per training zijn. Je kunt natuurlijk ook zelf de natuur opzoeken en gaan bootcampen. Dit is een stuk goedkoper dan dat je gaat bootcampen bij sporten Amsterdam.